Tel: (+30) 211 715 3048

Λεωφ. Βάρης - Κορωπίου 25

Προετοιμασία ψησταριάς κάρβουνου

Το ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου προϋποθέτει την σωστή οργάνωση χρόνου και σωστή κατανομή του χώρου.

Η διαδικασία προετοιμασίας της ψησταριάς είναι ελαφρώς χρονοβόρα και απαιτείται μια εξοικείωση με τη διαδικασία ανάματος της φωτιάς και του κάρβουνου όπως και της συντήρησης της θράκας για σωστό και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Ακόμα κι αν είναι όλα έτοιμα, από τη στιγμή που θα ανάψεις τη φωτιά πρέπει να περιμένεις γύρω στα 30-40 λεπτά για να αρχίσεις να ψήνεις.

Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τα κρέατα και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για το τραπέζι.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το κάρβουνο, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι, σηκώνει αρκετό καπνό, ενώ πρέπει να έχει γίνει καθαρισμός της ψησταριάς από στάχτες και κατάλοιπα από προηγούμενη χρήση.

Το ίδιο ισχύει και για την σχάρα που θα τοποθετήσουμε οτιδήποτε επιθυμούμε να ψήσουμε.

Επιπλέον, πρέπει να έχουμε προμηθευτεί αρκετά κάρβουνα των 10 είτε 15 κιλών έτσι ώστε να μην ξεμείνουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος.