Tel: (+30) 211 715 3048

Λεωφ. Βάρης - Κορωπίου 25

Οδηγός για ψήσιμο οβελία το Πάσχα

 Η Κυριακή του Πάσχα είναι ημέρα γιορτινής διάθεσης με τραγούδια και χορό. Φυσικά δεν ξεχνάμε το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία. Οι ψησταριές εκείνη την ημέρα έχουν πάρει “φωτιά” ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες που έρχονται για να φάνε οβελία, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι. 
Όσο αναφορά το ψήσιμο στο σπίτι, σας έχουμε έναν οδηγό με μυστικά από επαγγελματίες ψήστες!


Το αρνί έχει τοποθετηθεί στη σούβλα που είναι σε κάθετη θέση για να βγάλει τα υγρά του. Πρέπει να είναι καλά ραμμένο και σωστά αλατισμένο. Καλό θα ήταν να έχει τυλιχτεί με πανί ώστε να είναι προστατευμένο μέχρι να τοποθετηθεί στην σούβλα. Εφόσον έχουμε ετοιμάσει την ψησταριά με πολλά κάρβουνα τοποθετούμε το αρνί σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από τη φωτιά για την πρώτη ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε σιγά σιγά την θέση του προς τη φωτιά.
Κατά την περιστροφή η επάλειψη με λαδολέμονο δίνει μοναδική γεύση!
Η φωτιά από τα ξύλα και τα κάρβουνα που έχουμε εφοδιαστεί μεταδίδει ιδιαίτερα αρώματα στο αρνί.
Η ταχύτητα της σούβλας καθορίζεται ανάλογα με το πόσο χαμηλά είναι σε σχέση με τη φωτιά. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το αρνί μας να είναι μισοψημένο ή να έχει “αρπάξει”.
Η ώρα για το ψήσιμο είναι ανάλογη με το μέγεθος του αρνιού. Χρειαζόμαστε περίπου 4 ώρες για ένα αρνί “μεσαίου” μεγέθους.
Τελευταίο και σημαντικότερο είναι τα συνοδευτικά πιάτα που θα προσθέσουμε στο γιορτινό τραπέζι. Εκτός από το πολυπόθητο αρνί, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα κρέατα της επιλογής μας όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Έπειτα τηγανιτές πατάτες και διάφορες σαλάτες είναι καλές επιλογές για να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δεν ξεχνάμε να έχουμε άφθονο κρασί, και “πλούσια πιάτα”. Είναι μία ξεχωριστή εορτή και πρέπει να την ευχαριστηθούμε!
Η εταιρία Δαυλός σας εύχεται καλό Πάσχα και καλές γιορτές!