Tel: (+30) 211 715 3048

Λεωφ. Βάρης - Κορωπίου 25

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ: ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ

Από καιρό ήθελα να ψήσω στα κάρβουνα ένα ρολό από χοιρινό. Γεμιστό με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά και μια νότα από γεύση της φέτας. είναι λιγάκι δύσκολο κατά την προετοιμασία και κατά το ψήσιμο. άξιζε όμως τον κόπο, βγήκε πάρα πολύ καλό, όπως θα δείτε παρακάτω.

Περισσότερα...

Τι είναι το πέλλετ

Τι είναι το Πέλλετ

Tο πέλλετ είναι  ενεργειακό -100% φυσικό & οικονομικό  προϊόν θέρμανσης. Το πέλλετ είναι κατεργασμένο, αεροστεγώς συσκευασμένο βιομηχανικό προϊόν. Προέρχεται από κατάλοιπα υλοτομίας, ξυλείας, και άλλων  βιολογικών καλλιεργειών & ενεργειακών φυτών. Πέλλετ επίσης παράγεται  και από χαρτί εφημερίδας, νοβοπάν, φύλλα , κλαδιά και καρπούς  δέντρων  το οποία έχουν  την ονομασία  Agropellet.

Περισσότερα...

Κοτόπουλο στα κάρβουνα

Σήμερα σας έχουμε κοτόπουλο στα κάρβουνα....

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κοτόπουλο (ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και να μας το χτυπήσει για σχάρα)
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό από λεμόνι ( χρειάζεται να στίψουμε ένα λεμόνι)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ( θα τις πολτοποιήσουμε)
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο από το χασάπη, να έχει αφαιρεθεί ο λαιμός και οι άκρες από τις φτερούγες και να είναι χτυπημένο ώστε να έχει σπασμένο το κόκαλο του στήθους και να είναι πλακέ.
Αρχικά, βάζουμε το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό βάζο, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μυρωδικά, φροντίζοντας να πάει παντού.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναστεί και να απορροφήσει τα υλικά για 12 ώρες τουλάχιστον.
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το βάλουμε να ψηθεί πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει, θα χρειαστεί μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να ξεπαγώσει.
Μπορούμε επίσης, πριν το βάλουμε στη σχάρα να το σκουπίσουμε με ένα απορροφητικό χαρτί, θα έχει πάρει τη νοστιμιά των υλικών.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και το ψήνουμε για 15 λεπτά.Στη συνέχεια το γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Τσεκάρουμε ένα είναι ψημένο κόβοντας το με ένα μαχαίρι σε ένα σημείο στο οποίο το κρέας έχει πάχος. Αν το χρώμα του είναι άσπρο και όχι ροζ ή κόκκινο και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα το κοτόπουλο έχει ψηθεί.